Η Κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας για το 2019

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα του έκοψε ο Σύλλογος Εθελοντικής Διακονίας Ασθενών στο Χωρέμειο αμφιθέατρο του νοσοκομείου Παίδων Αγία Σοφία το απόγευμα της Κυριακής 24 Φεβρουαρίου.

Παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες, οι εθελοντές έδωσαν το παρών γιορτάζοντας ταυτόχρονα και τη συμπλήρωση των 16 χρόνων λειτουργίας της Εθελοντικής Διακονίας.

Στο έργο αυτών των χρόνων αναφέρθηκε ο Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Αθανάσιος Κοντογιάννης  παρουσιάζοντας αναλυτικότερα τα στατιστικά στοιχεία για την δράση του 2018.

Συγκεκριμένα για το 2018 το έργο της Διακονίας συμπυκνώνεται σε 33.857 ώρες εθελοντικής προσφοράς σε 18.031 μοναχικούς ασθενείς, παιδιά και ενήλικες, από 525 εθελοντές.

Ο κ. Κοντογιάννης επεσήμανε και τις άλλες δραστηριότητες των εθελοντών όπως είναι η δημιουργική απασχόληση των παιδιών που νοσηλεύονται, οι ψυχαγωγικές παραστάσεις, η οργανωτική υποστήριξη του έργου της Εθελοντικής Διακονίας, η θεωρητική εκπαίδευση , οι συναντήσεις επιμόρφωσης εθελοντών, η κατ΄οίκον φιλοξενία συγγενών νοσηλευομένων και η κατ΄οίκον φροντίδα.

Τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο εκπροσώπησε ο π. Ιωάννης Σαβάκης ο οποίος   εξήρε  την προσφορά του Προέδρου της Εθελοντικής Διακονίας Ασθενών π. Βασιλείου Κοντογιάννη « του εμπνευστή και  ψυχή της Διακονίας» όπως είπε.

«Ο π. Βασίλειος, τόνισε,  έχει σπείρει το δέντρο της αγάπης για τον άνθρωπο. Ο εθελοντισμός περνάει κρίση και αυτό κάνει το έργο σας ακόμα πιο σημαντικό.  Η ελπίδα είστε εσείς, είστε εδώ.  Εσείς και τα μάτια των ανθρώπων που δέχονται την φροντίδα σας θα είναι το στεφάνι για τον π. Βασίλειο» .

Τον θαυμασμό της για το έργο των εθελοντών και την αμέριστη συμπαράσταση και στήριξη μετέφερε στην εκδήλωση η εκπρόσωπος του Δήμου Αθηναίων κ. Δάφνη Γαβρίλη.

Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε η σύντομη ομιλία του Προέδρου της Εθελοντικής Διακονίας Ασθενών π. Βασιλείου Κοντογιάννη.

Ο π. Βασίλειος, ο οποίος μεταξύ άλλων είναι και εκ των εισηγητών στην εκπαίδευση των εθελοντών, αναφέρθηκε σε πρόσφατο προσωπικό θέμα που αντιμετώπισε με την υγεία του, δεχόμενος την παρουσία εθελοντών ως νοσηλευόμενος.

« Πάντα σας έλεγα, είπε στους εθελοντές,  ότι ευρισκόμενοι στο πλευρό του αρρώστου δεν χρειάζεται να μιλάτε πολύ! Η παρουσία σας τα λέει όλα! Ο άρρωστος δεν έχει ανάγκη τίποτα παρά μόνο την παρουσία σας…όταν είσαι μέσα στον πόνο, μέσα στην οδύνη θέλεις κάπου να κρυφτείς σαν τα πληγωμένα πουλιά…το να βρίσκεται εκείνες τις ώρες κάποιος δίπλα σου είναι το πολυτιμότερο, είναι λύτρωση…Μείνετε δίπλα στον άρρωστο χωρίς πολλά λόγια και απλά πείτε του ότι είστε εκεί για ότι χρειαστεί…»

Η  εκδήλωση ολοκληρώθηκε με μουσικό πρόγραμμα που προσέφερε η χορωδία του 7ου Κοινοτικού Διαμερίσματος του Δήμου Αθηναίων με επικεφαλής τον μαέστρο Χρήστο Πάντα.