Εκπαίδευση νέων εθελοντών της ΔΙΑΚΟΝΙΑΣ

Οι δύσκολες στιγμές που διανύουμε, μας φανερώνουν πόσο σημαντική είναι η καθημερινή βοήθεια στον συνάνθρωπο. Η ανάγκη αυτή φαίνεται και από τους γεμάτους θαλάμους των νοσοκομείων, με μικρούς και μεγάλους ασθενείς που δεν έχουν κανέναν άνθρωπο να τους συμπαρασταθεί.

Μέσα στη δυσκολία όμως ανθίζει η χαρά. Πολλές δεκάδες συνανθρώπων μας, έχουν δηλώσει την επιθυμία να ενταχθούν στη μεγάλη οικογένεια των εθελοντών της ΔΙΑΚΟΝΙΑΣ και μέσω αυτής να σταθούν στο πλευρό όσων έχουν ανάγκη.

Από την ίδρυσή της το 2003, βασικό μέλημα της ΔΙΑΚΟΝΙΑΣ αποτελεί η σωστή προετοιμασία των εθελοντών της για την ανταπόκριση με υπεύθυνο και ασφαλή τρόπο στο έργο το οποίο θα κληθούν να επιτελέσουν.

Έτσι και το ερχόμενο Σαββατοκύριακο 1-2 Ιουνίου, σε συνεργασία με το Ίδρυμα Ποιμαντικής Επιμόρφωσης (Ι.Π.Ε.) της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών (Ι.Α.Α.), θα διεξαχθεί στο Πολιτιστικό Κέντρο της Ι.Α.Α. η εκπαίδευση των νέων εθελοντών.

Η πολυετής συνεργασία με το Ι.Π.Ε. στα πλαίσια του υπογραφέντος συμφώνου συνεργασίας, έχει συμβάλει ώστε εκατοντάδες συνάνθρωποί μας να έχουν λάβει τα κατάλληλα εφόδια, αποκτώντας νέες δεξιότητες και ικανότητες από του εκλεκτούς εισηγητές.

Θέματα όπως η διαχείριση των προσωπικών δεδομένων, η διαχείριση του θυμού, η προσέγγιση κακοποιημένων παιδιών και άλλα, θα παρουσιαστούν από τους επιστημονικούς συνεργάτες της ΔΙΑΚΟΝΙΑΣ και σε αυτή την εκπαίδευση.

Η ΔΙΑΚΟΝΙΑ θα στέκεται πάντα δίπλα σε κάθε ανάγκη, υπεύθυνα και με ασφάλεια, με μοναδικό γνώμονα την υποστήριξη όσων έχουν ανάγκη.